TAIDEPROJEKTIT


JAETTU ILO 2021

Sain kunnian toteuttaa Toholammin uudelle koululle teoksen. Teoksen lähtökohdaksi valikoitui luonto ja eläimet. Tämä aihe-alue tuntui luontevalta itselle ja sitä oli toivottu myös koululaisten puolelta. Halusin että, teos puhuttelee erityisesti koululaisia. Teoksessa käsittelen ajankohtaisia teemoja, ystävyyttä ja erilaisuutta. Nämä teemat nousevat usein esille koulumaailmassa ja koin tärkeäksi tuoda teemoja esiin myös taiteen kautta. Jokainen on omanlaisensa ja kaikki ovat yhtä tärkeitä. Teoksen nimi on ”Jaettu ilo”. Jaettu ilo on moninkertainen, mutta ajatuksen voi kääntää myös toisin päin: jaettu huoli keventää kantajansa taakkaa. Ystäviä tarvitaan arjessa.

Teos on toteutettu maalatuista ja muotoon leikatuista koivuvanereista. Teos on jaettu ala-asteen molempien eteisten seinille, joissa eläimet tervehtivät eteiseen tulijoita. Teos rakentui lopulliseen muotoonsa työn edetessä. Levyjä on useita päällekkäin luoden teokseen kerroksellisuutta ja moniulotteisuutta. Värit halusin pitää raikkaina ja pirteinä.

VALOTAIDETTA 2021

Vuoden 2021 lopulla järjestin kaksi valoinstallaatiota Toholammilla. Tempausten tarkoituksena oli tuoda iloa ja elämyksiä pimeän kaamoksen keskelle. Installaatiot sijoittuivat ulos, ympäristön tilaa hyödyntäen.

SUOMI 100 HANKE 2017

Toimin toisena ohjaajana kevyenliikenteen tunnelin maalausprojektissa, Toholammilla. Oppilaat suunnittelivat toiminnalliset teokset niin että niiden edessä voi poseerata osana teosta. Yhdessä kuvassa voi potkaista palloa, toisessa avaruusalus on hyökkäämässä ja eräässä voi puhaltaa perhosia.